Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Svart katastrof i brevlådan

Nån slags svart katastrof har inträffat i min brevlåda. Ett halv kilo Black Friday-reklam med uppmaning att göra mig redo, varuhusen öppnar redan 0700 osv. Ett omen om en ansträngande och extra lång arbetsdag för många. Och om hur illa det är ställt för oss alla.

Publicerad: 2018-11-26

Så jag gick in och läste DN. Denna svarta fredag stod att läsa: ”Växthusgaser når rekordnivå, oåterkalleliga effekter…, möjligheten att agera är nästan borta…”.

Och så ny köpdag för masskonsumtion av lågprisvaror?

Lite tröst hittar jag i mejlen: Giving Tuesdag. www.theperfectworld.com uppmanar till stöd för världens hotade djurliv. Naturskyddsföreningen har gåvor som företag kan ge i juletid https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/butiken/produkter/julgava/ liksom läkare utan gränser https://lakareutangranser.se/stod-oss/foretag

Inte mycket till handling kanske, med tanke på vad som står på spel, men ett litet sätt att avreagera sig.

Förresten låg ett vitt kuvert i den svarta reklamröran också.  Från Naturskyddsföreningen: ”Historien har visat oss att vi kan ställa om.” Ska man tro på det där med David och Goliat?

Publicerad: 2018-11-26

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!