Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Tänk utanför ramarna för att få jobb

Igår hade vi doldajobb-möte på Stadsbiblioteket, vi ville egentligen vara på Orkanen, för att toaletten är gratis där och för att de har bättre ordning bland sina tidningar. Det som vi gör när vi har möte på biblioteket är att plocka på oss massa tidningar om jobb och arbetsmarknad, sedan sitter vi och bläddrar i tidningarna i någon timme och skriver ner nyttiga jobbtips, som vi sedan kollar upp på Internet, och om det är något som verkar bra så länkar vi till den sidan antingen via vårat jobb-bibliotek på doldajobb.se eller, om det är ett mindre konkret tips, så tipsar vi om det på vår sida på Facebook.
Igår hittade vi massa bra jobbtips och jag har lagt ut flera av dom på Facebook idag, så att alla ska kunna ta del av dom. Vi har även börjat arbetet med att börja föreläsa om dolda jobb, för ärligt talat, snart måste vi börja dra in pengar någonstans, efter att ha drivit sidan utan intäkter i över ett halvår nu. Dessutom tror vi att det skulle vara uppskattat av folk att få lära sig mer om dolda jobb och hur man själv kan hitta dom med ganska enkla medel.
Ett nyckelord i jobbsökandet är ju kreativitet, man måste tänka utanför ramarna för att få jobb idag, och det vill vi hjälpa folk med. Sedan anser jag, utan att vara alltför skrytsam, att jag och Tanja (min kollega) har en spetskompetens just inom dolda jobb och det ligger mycket i tiden nu och därför måste vi passa på att smida järnet medan det är varmt.

Publicerad: 2010-02-23

Jag tror nämligen att det här med nischade aktörer på arbetsmarknaden bara kommer att öka och att man i framtiden kommer att efterfråga spetskompetens hos de olika aktörerna. Inget illa om AMS, de har en grymt bra hemsida & är otroligt viktiga för Sverige. MEN ärligt talat: de kan inte göra allt eller vara bäst på allt! Det tycker jag är ganska självklart och där tycker jag att AMS borde ta del av de mer nischade företagen för att de ska komma och föreläsa för de arbetssökande. Det finns inget vits med det här monopolet som AMS i har på arbetsförmedlingar, släpp in lite nytt tänk och nytt folk! Sedan är det ju en svårjobbad myndighet eftersom att de jobbar under staten och deras bestämmelser. Men det tåls i alla fall att tänka på att det finns väldigt många andra aktörer än AMS som är grymma på det här med jobb & arbetsmarknad & dessa aktörer tycker jag ibland orättvist nog hamnar i skymundan. Som att de har så mycket bra idéer och kompetens, men inget bra forum att förmedla detta i.

Nu ska jag till skolan, ny kurs börjar idag- Metod C, på dagens schema står textanalys & jag tror att det kan bli ganska kul faktiskt.

Ha det så gött bloggläsare!

Publicerad: 2010-02-23

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!