Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Träna dina trillioner celler

Min sista blogg, för den här gången ;-), handlar om hur du tränar upp ditt mentala jag och bli mer positiv, gladare och lyckligare.

Publicerad: 2011-05-13

Kan man vara positiv jämt? Personligen så tränar jag på att vara positiv. Precis som man behöver träna kroppen regelbundet så tränar jag även mentalt för att hålla mig på topp. Jag vill kunna VÄLJA hur jag mår. Visst är det inte alltid så lätt när saker och ting bara kommer över en – så kan det i alla fall kännas för mig ibland. Att allt bara kommer över mig. Då är det bra att jag har tränat upp mitt mentala tillstånd så jag kan välja att agera istället för reagera – vad som än händer.

Med vilken energi vaknade du med i morse? Hur skulle du velat vakna? Och hur skulle du vilja vakna varje morgon? Våra celler – är 50 trillioner som tar emot ca 2,5 miljoner intryck per sekund. Utifrån cellernas signaler så skapas ditt tillstånd med tillhörande känslor och tankar. Genom detta skapas ditt medvetande – som gör ditt tillstånd.

För mig är det superviktigt att vara en så god ledare och förebild som möjligt. För att hålla mig i balans mentalt så tränar jag upp mig på olika vis. Dels “laddar jag upp” på min spikmatta när jag visualiserar dagens härliga möten och aktiviteter. Dels så har jag olika tankesätt som jag mantrar in. När jag vaknar på morgonen så är min första tanke att jag ska genomföra världens bästa dag utifrån mina förutsättningar dessutom så är jag nyfiken på dagen och allt som kommer hända. Den här dagen har aldrig funnits och kommer inte att finnas efter idag. När jag ligger på spikis så brukar jag även göra en kroppscheck-in. Där jag går igenom hela kroppen och känner av hur bra jag mår idag. Om det är något som inte känns bra.

Till exempel så har jag fortfarande en del sorg kvar från när min pappa dog för 2,5 år sedan. Om jag känner sorg så går jag in i sorgen och verkligen KÄNNER sorg – för att kunna släppa den. Därefter så går jag igenom det som jag känner tacksamhet för. Jag brukar börja inifrån med att jag känner tacksamhet för att jag har ett hjärta som slår, att blodet rinner lätt, att jag har muskler, två ben, armar, min hjärna och så fortsätter jag tills jag känner tacksamhet för hela min kropp – sedan går jag vidare och känner tacksamhet för mina nära och kära, min familj, min pojkvän, mina medarbetare. Jag avrundar med att upprepa: All of life comes to me with ease and joy and glory, ungefär 10 gånger.

Det här fungerar för mig! Du kanske kan testa något av detta – eller så sätter du på din favoritmusik, sjunger med, tittar dig själv i spegeln och säger: Jag är världens bästa!
Oavsett vad som fungerar för dig så önskar jag dig lycka till på vägen till ett mer glädjefyllt liv.

Life will never be the same!

Kram
Annette, TGIM – Thank God It´s Monday

Ps. Kom ihåg du är den viktigaste människan i ditt liv. Ta hand om dig!

Publicerad: 2011-05-13

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!