Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Två miljoner svenskar lever med fuktskador i hemmet

Rubriken i Metro skrek ut budskapet i den gråsuggsruggiga höstmorgonen precis som en tidningsrubrik ska och brukar.

Publicerad: 2011-09-15

Intressant tänkte jag och musikern i mig kände att det var ett bra intro till förmiddagens möte. Till våren är det dags att arrangera inomhusklimatkonferens här i Örebro, den tionde i ordningen. Våra forna medarbetare Kjell Andersson och Göran Stridh, samlar ännu en gång experter från hela Norden för att lyfta olika aspekter av temat inomhusklimat och hälsa.

Under två fullspäckade dagar, den 14 och 15 mars, får vi då tid att fokusera på hur det ser ut i våra inomhusmiljöer. Vad säger forskningen – och hur upplever svenskarna sin inomhusmiljö? Har det hänt något nytt sedan 1985 då den första konferensen arrangerades? Vad behöver vi arbeta med framåt?

Vi som deltog vid det lilla mötet för att förbereda det stora hade en skön magkänsla när vi lämnade rummet. Det var ett konstruktivt utbyte av tankar blandat med glada skratt.
Lite mental vårvärme i höstrusket. Nu går vi var och en vidare i arbetsprocessen med minnet från den goda stunden. Tänk, så viktigt det är att se till att våra möten fylls med positiv energi. Då laddar vi ju automatiskt jobbmusklerna med lust. Möten mellan två par ögon – eller en stor och omfattande konferens – det spelar ingen roll. Ingredienserna för ett lyckat möte är detsamma. Hur gör du för att bidra till vårvärme istället för höstrusk när du möter människor?

Publicerad: 2011-09-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!