Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Tvåsamhet i företag

Finns det ett begrepp som heter tvåsamhet i företag? Är det motsatsen till ensamhet? Vi tycker om ordet tvåsamhet och använder det i vår vardag. Vi kan också säga duo eller samarbetspartners.
Tvåsamhet i företag är för oss lyxen att dela alla med- och motgångar med en likasinnad. Googlar vi på ordet tvåsamhet handlar det uteslutande om kärleksrelationer. Men vi tycker att ordet fungerar lika bra i företagsvärlden.

Publicerad: 2010-02-08

Vi har ofta undrat vad det heter när två personer äger och driver företag ihop på lika villkor? I Business In Heart har vi två chefer, | två huvudansvariga, två säljare och två affärsutvecklare. Till alla tjänsterna kan vi sätta namnen Mia och Linda. Det är intressant när försäljare ringer och vill prata med chefen, den inköpsansvarige eller ägaren.

Vid våra nätverksmöten, som är en stor del av vår verksamhet, finns alltid två ”ordföranden” eller gruppledare som vi valt att kalla det. Det blir en dialog istället för en monolog och mycket mer intressant för åhörarna. Det är nog därför ingen av oss två är speciellt politiskt lagda.
När människor tar del av en framgångssaga är första frågan oftast VEM och inte vilka som ligger bakom denna succé. Likväl som att alla vill hitta EN syndabock, även om fler är skyldiga. När Du firar en stor framgång eller när Du hamnar i blåsväder – är det väl trevligare att ha sällskap?!

På ett event i Stockholm förra veckan träffade vi Maria Richardsson som tillsammans med Anna driver sajten signerat.se. Signerat.se är enligt oss tvåsamhet i företag. Maria och Anna titulerar sig grundare av företaget. Resten är upp till bevis, det är resultatet som visar hur ni agerat. Vi gillade det vi såg!

Om vi i framtiden måste, enligt någon lagparagraf, använda ordet VD i företaget, så kommer en vara V och den andra D.

Publicerad: 2010-02-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!