Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Unga chefer tror på ansvarsfullt företagande

Dagligen möter jag och mina kolleger funderingar kring vad som kommer att krävas av företag i framtiden för att de ska uppfattas som seriösa och attraktiva, både som varumärke och som arbetsplats. Visst vore det fantastiskt att kunna plocka fram kristallkulan, skåda in i framtiden och ge några käcka svar. Tyvärr lättare sagt än gjort! Men det vi faktiskt och fiffigt kan göra är att använda fakta som finns tillgänglig idag och där framtiden talar sitt tydliga språk.

Publicerad: 2011-09-19

Generation Y, denna mytomspunna generation av unga, ställer helt nya, och för många, betydligt tuffare krav på framtidens arbetsplatser. Viktigt alltså att fundera på vad företag behöver göra för att attrahera och behålla denna generation, att t.ex. ta arbetet med den interna företagskulturen på allvar och se till att det finns en samstämmighet mellan företagets och medarbetarnas värderingar. Dagens unga människor ställer sig själva frågan ”Vad säger det om mig ifall jag arbetar här?”.

När vi i en undersökning ställde frågan till 100 unga företagsledare, födda på 70-talet, visade resultatet tydligt att dessa unga företagsledare redan idag arbetar aktivt med ansvarsfullt företagande – Corporate Social Responsibility.

De unga företagsledarna som tillfrågades har stort fokus på företagets inre och mjukare värden, medarbetarstolthet och vad som bygger förtroende för företaget. Många inser att de interna värdena är något som företaget måste bygga för att attrahera och sedan faktiskt behålla arbetskraft. Här är företagsledarna födda på 70-talet redan idag längre in i framtiden än traditionella företagsledare.

På varje arbetsplats finns det redan idag drivna och engagerade ”experter” i form av företagets yngre medarbetare. Bjud in framtiden redan idag och involvera både nytillkomna och etablerade medarbetare i diskussionen kring ert företags sociala ansvarstagande!

Publicerad: 2011-09-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!