Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Ungas engagemang gör skillnad

I helgen har LSU – Sveriges ungdomsorganisationers årsmöte. Då samlas majoriteten av våra 80 medlemsorganisationer för att diskutera och fatta beslut om organisationens framtid. LSU:s årsmöten och styrelsemöten blir spännande då våra olika organisationskulturer ska mötas.

Publicerad: 2009-11-17

LSU:s medlemsorganisationer har alla olika syfte, verksamhet, målgrupp och förutsättningar. I LSU samlas alltifrån scouter, barnrättsaktivister, schackspelare, unga muslimer och gröna studenters organisationer. Det vi har gemensamt är att vi bedriver verksamhet för, av och med unga människor. Vi har samlats för att vi tror på samarbete. För att vi vill lära oss av våra olikheter, inte sudda ut dem. För att vi vill mötas över de gränser som finns mellan organisationer, länder, människor och åsikter. Att möta andra, lära av varandra och utbyta tankar utvecklar tveklöst ditt ledarskap och din organisation.

Tillsammans samlar ungdomsorganisationer i Sverige över en halv miljon medlemmar. De flesta går med i en förening för att de vill göra något kul på fritiden, få nya vänner eller göra sin röst hörd. Ungdomsorganisationer har en viktig roll i att erbjuda barn och unga gemenskap, trygghet, möjlighet att växa, lära, påverka och utvecklas. Ungas frivilliga engagemang för varandra gör skillnad för barn och unga som deltar och för samhället i stort.

Det är häftigt att organisationer som är så olika samlas i LSU och tar gemensamma beslut, för det finns inte så många andra ställen där vi gör det i samhället. Jag tror till och med att våra inbördes olikheter är vår gemensamma styrka. För tänk – om alla var exakt lika då hade vi väl inte behövt demokrati. Då hade det räckt med en röst.

Publicerad: 2009-11-17

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!