Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Ut i ljuset igen

Undrar du hur man kommer igenom, om man går rakt in i inte bara den omtalade väggen, utan i totalt mörker? Yasmin Jungestedt, som kom ut på andra sidan, vet.

Publicerad: 2012-06-14

Det är svårt att låta bli att oroa sig om man är lagd så, vad som helst kan ju hända.  Det som drabbade Yasmin Jungestedt var att hon en varm sommardag dök på för grunt vatten och på en sekund förlorade inte bara rörelseförmågan, utan också sin yrkesdröm om att bli dansare.

Hon var femton och kom att tillbringa större delen av gymnasietiden bunden till en säng. Idag lever hon ett bra liv med jobb och partner.

Bland lärdomarna: Det fungerar inte att hänga sig kvar när något gått förlorat. Och, en plats i arbetslivet måste vara en självklarhet även efter skadan.

Det är ett slitet uttryck, att skaffa sig perspektiv på tillvaron. Yasmin Jungestedt har skrivit en bok som ger just insikten att det går att se livet i olika ljus.  Det är bra att veta för alla oss som oroar oss.

•Läs intervjun med Yasmin Jungestedt i nya numret av Du&jobbet. Träffa henne på Du&jobbets femårsjubilerande arbetslivsdag WorkingLife den 17 oktober på Stockholm Waterfront. Årets program är ambitiösare än någonsin. Vi vill höja statusen på arbetsmiljöfrågorna och erbjuda alla engagerade en mötesplats.

Publicerad: 2012-06-14

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!