Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Vad nöjer du dig med?

Antingen svart eller vitt. Det är så vi ser på att ”göra karriär”. Att göra karriär är för många att snabbt klättra i position och tjäna mycket pengar. Passar man inte i den bilden, ja då gör man inte karriär.

Publicerad: 2009-08-28

De som väljer att inte göra karriär förblir kvar på sina arbetsplatser missnöjda och utan vetskap om att de själva kan påverka sin situation.

Karriärcoacherna är tränade på att ta fram individens drivkrafter och styrkor. Alla människor är olika när de väljer sin karriär. Vissa är experter och har en liten nisch, andra vill göra något nytt hela tiden. Du kanske är den som gillar att kontinuerligt bredda din kunskap medan några andra vill klättra uppåt och helst snabbt.

Företag och organisationer missar en hel del när de tror att alla vill ha högre positioner och feta bonusar. Att bli befordrad till chef är för en expert en mardröm. Det är därför du har en viktig roll. Du kan börja med att ta eget ansvar, att fråga dig själv vad du egentligen vill.

Vad innebär det för dig att göra karriär?

När du vet det, berätta det för din chef. Lyssnar han/hon inte, nöj dig helt enkelt inte med vad som helst. Fortsätt att leta efter den bästa arbetsplatsen som ser till att din potential kommer fram. Det är först när du gör något meningsfullt, i en miljö som du trivs och utvecklas i som hela organisationen börja visa bättre resultat.

Så helt enkelt – gör karriär på ditt sätt!

Nina Berbic
Enida Coaching

Publicerad: 2009-08-28

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!