Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Vad säger alla dessa titlar?

Jag sitter och funderar på hur jag ska presentera mig. Egentligen är det enkelt. Jag heter Kristina Fredriksson är 27 år och arbetar som business controller. Men vad säger egentligen en titel?

Publicerad: 2009-06-08

Jag har en kompis som spelar elitseriebasket. ”Vilken position spelar hon?” frågar ni er kanske.

Mitt självklara svar skulle vara att hon spelar center. Men det tänker jag inte svara. Jag kommer att berätta vad hon egentligen bidrar med till laget. Hennes främsta uppgift är att få centern i det andra laget att foula. Hur hon gör det är mer eller mindre upp till henne. Hennes position är alltså center men man skulle kunna säga att hon är ”foul-strateg”

Vad säger alla dessa titlar i arbetslivet egentligen? Spelar titlar egentligen någon roll förutom att det är fint på pappret?

När det blir tuffa tider, vem är det som får sluta? ”Vi kan ju inte låta Kalle gå, han är ju faktiskt assisterande marknadsanalytiker”. Så resonerar man knappast. Var vill jag komma med det här? Mitt tips är att försöka resonera hur man bidrar till ett team eller avdelning.

Fundera lite över vad du bidrar med på din arbetsplats. Om du fick ge dig själv din egen titel, vilken skulle det vara? Ha kul, var kreativ och kom ihåg att det ska bli din E-mailsignaturJ

Kommentera gärna vad ni kommer fram till. Varför inte utföra samma övning på er arbetsplats?

Tänk på vilka konversationer din nya titel skulle kunna skapa i mötet med nya människor. Tänk på vilken möjlighet det ger dig att utrycka vem du egentligen är i stället för vad några har bestämt sig för att kalla dig.

Jag heter Kristina Fredriksson och är

· Kreativ utvecklare av formeln personlig utveckling + ledarskap = framgång både på individ och företagsnivå.

· Sifferanalytiker och kreativ utvecklare av grafer och tabeller.

· Missbrukare av frågan ”varför?”

· Kreativ utmanare av status quo och bekvämt ledarskap.

· Livskvaliteéforskare på ett amatörplan.

· Framgångsinspiratör.

Publicerad: 2009-06-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!