Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Våga samarbeta

Nu har jag en känsla i kroppen som påminner om när man var liten och tomten skulle komma, spänning och förtvivlan blandat med värme. Det är så jag vill beskriva känslan av att få blogga här.

Publicerad: 2010-08-30

Som person är jag energisk och vill gärna sprida kunskaper tillsammans med glädje i mitt uppdrag som förtroendevald inom Kommunal, men även såklart i mitt yrke som elevassistent inom särskolan.

Jag ser på hela min uppgift som yrkesmänniska, förtroendevald och privatperson som ett samarbete, för mig är det så viktigt att samarbeta med människor. Det är genom det som jag växer och förhoppningsvis mina medmänniskor också.
Samtidigt som man måste våga samarbeta måste man även vilja samarbeta, det kan gälla hemma, i din förening, med arbetsgivaren eller annan part man möter.

Vad är då samarbete för mig?
Möjligheten att få ge sina åsikter men samtidigt lära sig acceptera andras åsikter, ge respekt och förtjäna respekt, lösa saker men samtidigt se andras lösningar.
Ordet i sig är ju som med alla andra ord just ett ORD, men man måste förstå vad ordet står för och där har vi alla rätt till våra åsikter.
Det är vad vi gör av våra åsikter som blir samarbetet.

Just nu är samarbetet kring det stundande valet en jätteviktig fråga, för vem vet hur det kommer gå för fackföreningarna om inte valet går som vi vill.
Där måste vi samarbeta med alla, stor som liten, ung som gammal, frisk som sjuk för det är nu våra sjuka, arbetslösa, unga, gamla behöver vårt  samarbete för att orka resa sig och se ljuset igen.
Då får samarbetet en ny innebörd, SOLIDARITET.

Så alla ni där ute, samarbetar ni? Eller försöker ni? Eller ni kanske gör det utan att veta om det.
Jag tror att det har en stor betydelse för hur vi vill att vårt samhälle skall se ut.

Vänligen

Publicerad: 2010-08-30

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!