Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Var finns de dolda jobben?

Hej alla bloggläsare!
Tina heter jag och det är jag som ska blogga denna vecka här.
Jag är en 27-årig Malmöbo (före detta stockholmare), som har många järn i elden. Just nu studerar jag på heltid, driver sajten doldajobb.se med en kollega, samt jobbar extra som intervjuare för att dryga ut CSN-pengarna lite.

Publicerad: 2010-02-22

I våras tog jag min vägledarexamen från Malmö Högskola och då hade jag väl egentligen tänkt flytta tillbaka till Stockholm igen och skaffa jobb. Men så vart det inte, för under vägledarutbildningen fick jag upp ögonen för det här med Kriminologi, vilket resulterade i att jag började studera det vid sidan av mina vägledarstudier (så under en termin pluggade jag alltså 200 % och jobbade extra). Nu har jag hunnit komma till c-kursen i kriminologin och när den tar slut i vår vet jag ärligt talat inte riktigt vad jag ska göra.
Men jag vet vad jag skulle vilja göra! Jobba med doldajobb.se på heltid.

Doldajobb.se är en ny typ av arbetsmarknadssajt och här är det du som är med och skapar innehållet på sidan. Det är nämligen så att alla kan tipsa och ta del av tipsen på hemsidan om dolda och kommande jobb. Ett dolt jobb är ett sådant jobb som inte har utannonserats utan som sprids ryktesvägen, och vi vill att när man får ett insidertips om jobb så ska man lägga ut det på doldajobb.se så att alla kan få chansen att ta del av det.

Meningen med att ha en sådan här hemsida är att skapa en rörligare och mer rättvis arbetsmarknad, för det finns vissa personer som har stora kontaktverk och inte har nytta av all den information om jobb som de får höra, och då kan det vara sjyst att ge denna information till någon som verkligen har nytta av den. Om man exempelvis har varit arbetslös under en lång tid och inte känner folk i den bransch där man man vill jobba, så kan detta vara ett sätt för dessa personer att hitta jobb genom att ta del av andras nätverk. Sedan kan arbetsgivare annonsera ut jobb gratis via vår hemsida och du som gillar att skvallra om saker: skvallra om lediga jobb du fått nys om på din arbetsplats på doldajobb.se!

Via sidan kan man också annonsera ut kommande jobb och det är sådana jobb som ligger lite längre fram i tiden, exempelvis om det byggs ett köpcentrum nära dig så kommer de troligtvis att behöva anställa en massa ny personal.

Nu har jag presenterat mig själv lite och vad det är jag sysslar med. Jag föreslår att ni fortsätter läsa min blogg under veckan för nyttiga jobbtips, jobbnyheter & arbetsmarknadspolitiska åsikter.

Hörs imorgon igen!

Publicerad: 2010-02-22

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!