Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Varannan är nöjd med vad jobbet gör för invandrare

Hälften i Du&jobbets Arbetsmiljöpanel anser att deras företag eller organisation gör tillräckligt för att ge invandrare chansen.

Du&jobbet ställde den här gången frågan till deltagarna i Arbetsmiljöpanelen om de tycker att deras arbetsplats gör tillräckligt för att ge invandrare chansen till praktik eller anställning.

Publicerad: 2011-05-24

Enkätsvaren visar att nästan varannan, 48,3, procent, är nöjd med vad arbetsplatsen gör. Ungefär var femte, eller 19 procent, anser inte att arbetsplatsen gör tillräckligt medan 32 procent inte har någon uppfattning.

Några citat från panelen:

”Absolut inte. Det är enormt blekt hos oss och jag kan inte tänka mig att det handlar om att vi inte får sökande med utländskt påbrå. Jag tror helt enkelt att personer med annan etnisk tillhörighet sorteras bort i en anställningssituation”.

”Alla som söker behandlas lika oavsett kön, ålder eller etnisk tillhörighet”.

”När jag arbetade i vården så hade vi folk från alla håll i världen, vilket gjorde det roligt att arbeta, för jag fick lära mig lite från många olika länder”.

I Du&jobbets Arbetsmiljöpanel säger arbetsmiljöengagerade vad de tycker i arbetslivets viktiga frågor. Drygt 800 svarade denna gång, 62 procent kvinnor och 38 procent män.

Publicerad: 2011-05-24

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!