Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Vardagshjältar som gör ens dag!

Det är så slående varje gång de händer. Hur lätt det är, hur lite som behövs och hur sällan det trots det faktiskt händer. Det jag pratar om är att vardagshjätar gör ens dag. Med ett leende, med att ge lite extra tid för att se och bekräfta, med en extra gullig handling eller någon som gör något på ren vilja och inte för att de måste eller för att det är deras jobb. Omvändarna som kan vända hela ens känsla kan dyka upp precis vart som helst. På andra sidan disken i affären, i motionsspåret, i bussen eller en vänlig själ på gatan.

Publicerad: 2009-12-22

Det hände mig här om dagen när jag störtade in i en liten kiosk på vägen till jobbet för att köpa ett frimärke. Det var kanske inte veckans bästa dag och inte månadens bästa vecka så jag var inte på mitt allra mest strålande solskenshumör. Jag hade gärna sovit ett par timmar till och var som vanligt ute sent i sista minuten för att hinna allt på min planering innan dagens första möte.

Kvinnan i kiosken sken som en hel sol. Det lös om hela henne och hennes leende värmde när jag kom in i affären. Hon tog fram ett frimärke till mig med ett härligt sommarmotiv medan jag rotade igenom min väska frenetiskt. Hon sa, visst är det frustrerande med plånböcker de har alltid flyttat sig från den plats man senast la dem. Hon hade ett lugn som om hon hade all tid i världen och det smittade. Hon gav mig frimärket och sa, Här får du ett så härligt frimärke att man knappt vill skicka iväg det. Jag stannade upp och tittade på frimärket och alla dess detaljer.

När jag var på väg ut ur kiosken ropade hon efter mig. Ha en bra dag för det är du värd! Ni kan inte ana hur mycket energi det lilla frimärksköpet gav mig. Min dag hade fått en hel omvändning och med ny energi och inspiration till att ge människor jag mötte tid, bekräftelse och att se dem förgyllde resten av min dag. Tänk att det är så lite som behövs och att vi så ofta behöver få det av någon annan för att påminna oss om att vi ska leverera det vidare. Inspireras av hur dina vardagsmöten kan göra skillnad både för dig själv och för andra människor. Så lätt kan du bli betydelsefull för en annan människa och göra hennes dag. Vad väljer du att göra?

Publicerad: 2009-12-22

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!