Allt om arbetsmiljö logga
ledare

Vi bygger om!

Aktuell, snabb och uppdaterad men lika förklarande och fördjupande. Till hösten byter Du&jobbet namn till Allt om arbetsmiljö och får ny sajt och form.

Publicerad: 2022-06-14

För den som tar upp en gammal Du&jobbet och bläddrar kan det först framstå som om väldigt lite har hänt på arbetsmiljöområdet. Där finns artiklar om farliga kemikalier, hur man lyfter rätt och mobbning på jobbet. ”Använd andningsskydd av lämplig typ” står det på affischen från 1943 som jag hittade i redaktionens förråd.

Det är förstås inte sant att inget hänt. På de allra flesta områden har arbetsmiljön blivit bättre. Visst handlar det fortfarande om buller, skydd och farliga ämnen. Men på en annan nivå.Teknikutvecklingen har lett till robotar som sparar ryggar och till datorer, moln och smarta telefoner som gett flexibelt arbetsliv för kontorsarbetare. Men utvecklingen har också kommit med nya utmaningar.

Vi som tidning måste ständigt vara aktuell, lyfta rätt ämnen i rätt tid för att ni som driver arbetsmiljöfrågorna på arbetsplatsen ska få de bästa verktygen. Det har blivit dags att förändra Du&jobbet. För att kunna bli snabbare, ännu bättre och nå ut till fler. Arbetet pågår för fullt (och naturligtvis har vi utvärderat, riskbedömt och gjort handlingsplan.)
Vi har ringt runt till flera av er läsare och frågat vad ni behöver som mest i ert arbetsmiljöarbete. Roliga samtal som gav många idéer och bra inblick i vilka utmaningar ni står inför.

Du&jobbet byter nu namn till Allt om arbetsmiljö, ny sajt byggs, tidningens form görs om, och ett nytt digitalt premiumbrev tas fram. Vi fortsätter att ge er omvärldsbevakning, förklarar hur föreskrifter och lagar ska tolkas och ger handfasta tips och argument för att ni ska kunna driva arbetsmiljöfrågorna i er organisation.

I september landar det nya numret hos er läsare – aktuellt, fördjupande och oberoende – håll utkik!

Publicerad: 2022-06-14

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!