Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Vi som snappar saker sent

Jag är en s k late adapter, en som sent fattar grejen med ny teknik. Jag trodde inte på CD-skivan: ”va, när det finns vinyl, hur ska man klara sig med de där pyttesmå fodralen”. Jag skrattade åt sms: ”menar ni att ni sitter och trycker tre gånger för att få fram varje bokstav?”. Tyckte också att Facebook verkade larvigt.

Publicerad: 2011-03-07

När jag började arbeta som journalist skrev jag på manuell skrivmaskin, fick ta sats för att banka ner tangenterna och sedan rätta fel genom att x:a över eller använda Tippex (vit vätska som man målade över med).

Det lustiga är hur fort det ändå gick när datorerna infördes. Vad jag minns gick vi direkt från de manuella till datorerna, utan att passera elektrisk skrivmaskin. (En på redaktionen hade en sådan, hon låg lite i framkant.)

Det skojigaste var att man via datorerna kunde skicka små meddelanden internt, till någon annans dator. Det roade oss mycket.

Nu har jag hört talas om appar. Verkar bökigt. Men för säkerhets skull har jag ändå skrivit en artikel om det i nya numret av Du&jobbet

Publicerad: 2011-03-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!