Allt om arbetsmiljö logga
Fråga experten

Är det mot lagen att ta med hunden till jobbet?

Jag vill gärna ta med hunden till jobbet, de få dagar jag inte jobbar hemma. Alla är positiva, men chefen är orolig att bryta mot någon regel om svaret blir ja. Vi är en liten arbetsplats och jag har frågat alla. Vi har inga kundmöten här. Finns något hinder? Om en allergiker anställs skulle jag självklart tänka om.

Svarat av Jan Enqvist

Publicerad: 2021-03-08

Fråga: Jag vill gärna ta med hunden till jobbet, de få dagar jag inte jobbar hemma. Alla är positiva, men chefen är orolig att bryta mot någon regel om svaret blir ja. Vi är en liten arbetsplats och jag har frågat alla. Vi har inga kundmöten här. Finns något hinder? Om en allergiker anställs skulle jag självklart tänka om.

SVAR: Är alla överens finns inget hinder. Man kan tänka sig en liten komplikation: om lokalvården sköts externt ska kanske städfirman åtminstone underrättas.

Svarat av jan enqvist

Publicerad: 2021-03-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!