Allt om arbetsmiljö logga
Fråga experten

Finns det skyddsskor i små storlekar?

Jag undrar var jag kan få tag på skyddsskor i storlek 33? I mitt arbete måste jag ha skyddskorna för säkerheten och på arbetsplatsen så kan de inte finna några leverantörer med så små skor i utbudet. Behöver verkligen lite tips, då jag arbetar i för stora skor.

Publicerad: 2008-08-18

Fråga: Jag undrar var jag kan få tag på skyddsskor i storlek 33? I mitt arbete måste jag ha skyddskorna för säkerheten och på arbetsplatsen så kan de inte finna några leverantörer med så små skor i utbudet. Behöver verkligen lite tips, då jag arbetar i för stora skor.

SVAR: Att behöva arbeta i för stora skor kan innebära ytterligare risker för din kropp, så det är inte lämpligt. Det ökar snubbelrisken och kan ge dig muskelspänningar. De flesta skyddsskoleverantörers utbud sträcker sig från storlek 35/36 och uppåt, så det är svårt att hitta det du behöver. Skyddsskor under storlek 35 är specialframtagna och kan hittas hos enstaka leverantörer som fått riktade beställningar. Hos TriffiQ finns en sådan specialframtagen sko i storlek 34, utöver deras ordinarie sortiment. Denna sko från Jalas är den minsta jag känner till.

Publicerad: 2008-08-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!