Allt om arbetsmiljö logga
Fråga experten

Hur mycket utrymme kan man kräva per person?

Om jag minns rätt så finns det normer för hur många kvadratmeter, eller kanske kubikmeter, som fordras per person och dator. Var kan jag hitta information om detta?

Publicerad: 2007-10-03

Fråga: Om jag minns rätt så finns det normer för hur många kvadratmeter, eller kanske kubikmeter, som fordras per person och dator. Var kan jag hitta information om detta?

SVAR: Arbetsmiljöverket har gett ut en föreskrift som heter Arbete vid bildskärm(AFS 1998:5, se www.av.se), som tar upp ergonomiska faktorer kring datorarbete. När du säger "kubikmeter" kring en datorarbetsplats associerar jag till ventilation och dylikt. Detta regleras i en annan föreskrift, Arbetsplatsens utformning (AFS 2000:42). Glöm inte att titta, efter paragraferna, i de allmänna råden, där den praktiska tillämpningen av lagtexten står.

Publicerad: 2007-10-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!