Allt om arbetsmiljö logga
Fråga experten

Måste vi acceptera kontorslandskap?

Vi arbetar numera i kontorslandskap, sedan företaget har flyttat från centrala, dyra men rumsindelade lokaler. Det är en väldig omställning, de flesta tycker det är bullrigt, rörigt och störigt. Måste man finna sig i detta?

Svarat av Jan Enqvist

Publicerad: 2015-02-12

Fråga: Vi arbetar numera i kontorslandskap, sedan företaget har flyttat från centrala, dyra men rumsindelade lokaler. Det är en väldig omställning, de flesta tycker det är bullrigt, rörigt och störigt. Måste man finna sig i detta?

SVAR: Ni är antagligen så illa tvingade att vänja er, i bemärkelsen acceptera, men det sker - antagligen - till ett pris: både ljud och rörelser verkar störande och därmed stressande i uppgifter som kräver koncentration eller problemlösning. Det går dock att minimera det störande inflytandet: ljuddämpning och annan akustikplanering, ljudfällor i ventilationssystemet, tysta rum, regler för hur och när man talar och, inte minst, uppmärksamhet från ledningen på idéer från olika källor.

Svarat av jan enqvist

Publicerad: 2015-02-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!