Vad kan man göra sedan rehabmötena urartat till häxjakt?
Hur ställer man sig om chefen har varit med på ett rehabmöte, och sedan snackar bredvid mun? Vi hade rehabmöten för ett tag sedan, där några fick god respons, medans några blev sågade vid fotknölarna å det grövsta. Nu är det rena häxjakten, de utsatta blir angripna var och varannan dag, utskällda offentligt och allmänt förnedrade… Alla vet att det är på grund av rehabmötena vilket chefen också påskiner, vad skall man göra?
Publicerad: 2009-12-09
Fråga: Hur ställer man sig om chefen har varit med på ett rehabmöte, och sedan snackar bredvid mun? Vi hade rehabmöten för ett tag sedan, där några fick god respons, medans några blev sågade vid fotknölarna å det grövsta. Nu är det rena häxjakten, de utsatta blir angripna var och varannan dag, utskällda offentligt och allmänt förnedrade… Alla vet att det är på grund av rehabmötena vilket chefen också påskiner, vad skall man göra?
SVAR: Det är inte bra när man bryter sekretessen som arbetsgivarrepresentant, så tala med en högre chef om detta och med skyddsombudet. Det är inte okej att trakassera eller angripa varandra på en arbetsplats varken som medarbetare eller som chef. Sök därför hjälp hos arbetsplatsens skyddsombud eller hos din fackliga organisation. Om ni är fler utsatta på arbetsplatsen av att tystnadsplikten brutits och som blir utsatta för indirekta hot i samband med rehabiliteringsmöten och allmänt förnedrade efteråt kan ni tillsammans tala med skyddsombud eller högre chef för att stötta varandra. Framförallt ge de utsatta arbetskamraterna stöd i arbetsgruppen. Det behöver inte vara framför chefen men, visa dem att ni finns och är där för dem.
Publicerad: 2009-12-09
Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.