Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

75 miljoner till gemensamma arbetsmiljöutbildningar

Fack och arbetsgivare satsar ytterligare 75 miljoner de kommande åren på arbetsmiljöutbildningar. Utbildningar som chefer och skydds- eller arbetsmiljöombud går tillsammans ska prioriteras.

Publicerad: 2020-08-05

Utbildningar där både chefer och skyddsombud deltar ska prioriteras.

LO, Svenskt Näringsliv och PTK (som företräder privatanställda tjänstemän) har enats om en satsning på 75 miljoner för utbildningar i arbetsmiljö fram till år 2023. Stödet ska gå till både arbetsplatser som domineras av arbetare och arbetsplatser med majoriteten tjänstemän.

Målsättningen är att satsningen ska leda till större samsyn kring vilka lagar och regler som gäller för arbetsmiljön, och i förlängningen ett större samförstånd i arbetsmiljöarbetet.

En tidigare satsning 2016 med liknande inriktning blev mycket efterfrågad, enligt ett pressmeddelande från PTK.

Stödet administreras av AFA Försäkring och börjar gälla den 1 januari nästa år. Utbildningstillfällena ska fördelas jämnt mellan chefer och skydds- och arbetsmiljöombud.

//OSCAR MAGNUSSON

Här hittar du en digital arbetsmiljöutbildning som passar lika bra för chefer som för skyddsombud.

Publicerad: 2020-08-05

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!