Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Allt fler försvinner bland pappershögarna

Publicerad: 2013-09-17

Anställda ägnar mer tid åt administrativa uppgifter på jobbet. Du&jobbets nya undersökning visar att tre av fyra tycker att det blivit värre senaste åren. Allt mer ska mätas och dokumenteras.

Lärare, poliser, | sjukvårdspersonal – fler och fler yrkesgrupper klagar över den tilltagande dokumentationshysterin på jobbet. Du&jobbets enkät visar att fenomenet går igen i många branscher.

Det är IT:s fel, anser Marie Wedin, Läkarförbundets ordförande, som beskriver hur det exempelvis krävs 35 knapptryck på datorn för att få iväg en röntgenremiss, istället för några rader på papper.

Nära 2 000 personer – skyddsombud och arbetsmiljöansvariga -har svarat på frågan om hur de ser på utvecklingen av administration och pappersarbete på det egna jobbet. Nästan tre av fyra (72 procent), säger att de fått fler sådana uppgifter de senaste åren. Mer än hälften (56 procent) anser att mer administration påverkar dem genom att ta tid från deras huvuduppgifter och en fjärdedel tycker att de inte hinner med uppgifterna.

•Läs mer i Du&jobbet nr 6-7!

Publicerad: 2013-09-17

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!