Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Allt fler ungdomar utanför ”systemet”

Antalet unga som varken arbetar eller studerar ökar kraftigt, visar en ny rapport från Temagruppen Unga i arbetslivet. Dessutom saknas kunskap om vad gruppen 16-19-åringar som varken arbetar eller studerar faktiskt gör.

Publicerad: 2011-01-31

Nyheter-110131

SCB har i samarbete med Temagruppen Unga i arbetslivet tagit fram statistik över gruppen unga som varken arbetar eller studerar. Mellan åren 2007 och 2008, som statistiken berör, har antalet ökat från 85000 till 102 000 individer.

– Det är åtta år sedan vi fick en indikation på gruppens storlek genom utredningen Unga utanför. Det finns inga tecken på att gruppen minskat i storlek sedan dess, säger Per Nilsson, Ungdomsstyrelsens generaldirektör.

Många av den som varken arbetar eller studerar i åldersgruppen 20-25 finns inom olika stödstrukturer, inom kommun och stat. Men det finns inte lika mycket kunskap om den yngre kategorin 16-19-åringar, visar rapporten. Temagruppen Unga i arbetslivet kommer att göra ytterligare analyser av denna grupp.

Ladda ner rapporten här.

Publicerad: 2011-01-31

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!