Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Allt fler vantrivs på jobbet

Svenskarna blir bara mer och mer missnöjda med sin arbetsplats, enligt en ny undersökning.

Publicerad: 2012-02-21

Trivs du inte på jobbet? I så fall är du inte ensam. Allt fler svenskar vantrivs med sitt jobb, enligt undersökningsföretaget Netigate, som bygger sina resultat på 31 svenska arbetsplatser med drygt 3 500 anställda.

Undersökningen har genomförts för fjärde året i följd. Och under den tiden har medelbetyget som svenska anställda ger på sin egen arbetsplats, jämfört med ”det ideala jobbet” sjunkit från 4,01 till 3,81. Andelen som säger att jobbet har en positiv utveckling har också minskat i liknande grad.

Värdena för frågor som rör arbetsmiljön sjunker också. Det är främst missnöjet med den psykosociala arbetsmiljön, ledarskapet och stressen som ökat. Allra sämst värden får stressen på arbetsplatsen. Många anställda känner att de inte hinner med att utföra sitt arbete, enligt undersökningen. Synen på den fysiska arbetsmiljön är oförändrad jämfört med tidigare år.

Publicerad: 2012-02-21

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!