Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Anställda i Malmö får bättre självkänsla bland blommor

Malmö stad har öppnat en hälsoträdgård för sina anställda. Den gröna miljön ska förebygga stress och stressrelaterad ohälsa.

Publicerad: 2010-02-18

Skälet till satsningen är forskning som visar på grönskans läkande effekter. Vistas vi i trädgårdar mår vi bättre, både fysiskt och psykiskt.

Den nyanlagda trädgården i Torup har kostat 3, 2 miljoner kronor. Pengar som politikerna räknar att få tillbaka i form av färre långtidssjukskrivna och därmed lägre kostnader.

Här ska anställda som befinner sig riskzonen för sjuklig stress kunna få möjlighet att varva ner. Den gröna rehabiliteringen ska minska stressen, men också ge personalen kunskap i att hantera stressen i framtiden.

Även stadens chefer ska få besöka hälsoträdgården, för att se hur de kan erbjuda stöd till personal som riskerar att bli skadligt stressade.

Malmö stad räknar med att satsningen ska ge mänskliga såväl som ekonomiska vinster och få flera positiva effekter:
• Psykologiska, t ex förbättrad självkänsla och känslan att vara behövd.
• Sociala, minskad isolering m m.
• Fysiologiska, exempelvis ökad rörlighet och större motståndskraft mot infektioner.

Publicerad: 2010-02-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!