Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Anställda som delar intressen fungerar bra ihop

Arbetsplatser där många har gemensamma intressen är effektivare och personalen trivs bättre.

Publicerad: 2010-05-04

Det framgår av en ny enkät som drygt 8 000 svenskar besvarat.
Av svaren att döma verkar det inte som om olika bakgrund och åldrar eller jämn könsfördelning bland arbetstagare är det viktigaste för ett gott arbetsklimat.
Nej, på den ideala arbetsplatsen jobbar anställda som har gemensamma intressen. Där är stämningen bra och personalen kreativ.

Det är bemanningsföretaget Manpower som i sin senaste undersökning undersökt vilken betydelse lika intressen har för arbetsklimatet.
Arbetsplatser där personalen delar intressen ger inte bara bättre stämning. Man är också bra på att ge konstruktiv feedback, de anställda känner stort engagemang i arbetet och man lyssnar på allas åsikter och förslag.

Störst gemenskap med kollegor känner anställda i medie- och kulturbranschen. Även i reklam- och pr-företag är det vanligt att personalen har kollegor med likasinnade intressen.
Minst gemenskap med kollegor känner anställda i byggsektorn, hantverksyrken, lager och transport.

Publicerad: 2010-05-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!