Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Arbetsmiljöverket gör 1600 besök

I veckan ska 1 600 arbetsplatser få besök av Arbetsmiljöverkets inspektörer. Satsningen ingår i EU:s årliga arbetsmiljövecka.

Publicerad: 2010-10-22

EU-veckan anordnas av den europeiska arbetsmiljöbyrån i Bilbao. I år är temat: Ett hållbart arbetsliv.

Arbetsmiljöverkets 1 600 besök ska göras på arbetsplatser med fler än tio anställda. Jord- och skogsbruk, tillverkningsföretag och detaljhandeln är branscher som är undantagna, eftersom där redan pågår tillsynsinsatser.

Arbetsmiljöverket vill undersöka om företagen känner till hälsorisker och hur man tar itu med sina arbetsmiljöproblem. Tidigare insatser har visat att det är just kunskapen om arbetsmiljön som saknas, även inom riskutsatta branscher.

? Vi måste gemensamt sträva efter ett hållbart och inkluderande arbetsliv, där människor orkar och vill arbeta fram till sin pension, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör vid Arbetsmiljöverket.

Resultatet av besöken presenteras vid Arbetsmiljöriksdagen på Nalen i Stockholm kommande fredag.

Publicerad: 2010-10-22

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!