Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Åtta av tio chefer tänker skära ner


De svenska cheferna verkar sakna framtidstro. Bara två av tio räknar med att nyanställa under året. Åtta av tio planerar nedskärningar på områden som berör personalen.

Publicerad: 2013-02-20

Det framgår av en ny undersökning bland cirka 1 000 chefer från Ledarna, Sveriges chefsorganisation.

Enkäten visar att cheferna blivit mer pessimistiska. Andelen som tror på nyanställningar under 2013 är mindre än tidigare. Bara två av tio, 20 procent, av cheferna tror att de kommer att nyanställa. Vid en liknande enkät 2010 var det nära hälften, 46 procent, som trodde på nyanställningar.

Andelen som tror att de måste minska antalet anställda under året ökar samtidigt, från 26 procent under hösten 2012 till 30 procent i den aktuella enkäten.

Personalen på de flesta svenska företag kan räkna med försämringar under året, om man får tro enkäten. Nästan åtta av tio chefer säger att de kommer att genomföra någon form av nedskärningar på områden som rör de anställda. Det kan handla om sådant som att skicka personalen på kompetensutveckling, resor eller personalkonferenser.

Publicerad: 2013-02-20

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!