Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Barn i buller bråkar mer

Publicerad: 2013-11-28

Bullriga arbetsmiljöer kan också gå ut över relationerna. En studie från danska skolor visar att det sociala klimatet påverkas negativt av dåliga ljudförhållanden.

Enligt undersökningen så uppfattar lärare som arbetar i klassrum med lång efterklangstid, och därmed dålig akustik, klimatet i klassen som mer konfliktfyllt, mindre avslappnade och mer präglat av konkurrens än lärare som arbetar i klassrum med bra akustik.

(Efterklangstid ger besked om akustiken i en lokal. Det är den tid det tar från att en ljudkälla stoppas, t ex en applåd, till dess att nivån fallit med 60 decibel. )

Lärarna som har en bullrig arbetsmiljö tvivlar också mer än de andra på om de ska fortsätta arbeta som lärare. Intresset för att söka ett annat jobb var sex gånger högre bland dessa lärare.

Resultatet bygger på en undersökning bland drygt 100 lärare i tio olika skolor i Köpenhamn.

·Läs mer om hur bullret påverkar skolans arbetsmiljö i nya numret av Du&jobbet.

Publicerad: 2013-11-28

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!