Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Behövs redskap att hitta tidiga signaler på ohälsa

Annons Rehappen är det nya verktyget som effektiviserar sjukfrånvaroprocessen och ger medarbetare och ledare mer tid till dialog för att fånga tidiga signaler på ohälsa.

Publicerad: 2020-11-13

Kristina Elliot och Håkan Carlbom

Det är ett GDPR-säkert molnbaserat verktyg som förenklar arbete
med sjukfrånvaron både via datorn och mobilen.
– Vem trodde när vi startade ett företag runt sjukfrånvaro att det skulle komma en pandemi? Vi har haft mycket att göra. Företag förstår nu sina brister, säger Kristina Elliot, grundare och VD.

Rehappen skapades 2018 utifrån drivkraften att bygga en produkt som digitaliserar en trasig, rörig, ibland oprofessionell, pappersdriven och svår sjukfrånvaroprocess och göra den så mycket bättre, med medarbetaren som individ i fokus, berättar hon
– Det finns ett stort behov av att stötta företag i att hitta tidiga signaler på ohälsa. Korttidsfrånvaro är toppen på isberget. Under finns bakomliggande orsaker som vi hjälper företag att ta tag i, säger Kristina Elliot.

Rehappen arbetar med stora börsnoterade och mellanstora företagskunder inom flera olika branscher idag. Företaget har blivit utvalt av Vinnova två gånger och har även fått stöd av Almi för sin innovation. Sjukfrånvaro innebär ofta krishantering på såväl individ-, team- som organisationsnivå.

Ledarstöd är en viktig del och dokument och data är känsliga och ska förvaras säkert!
– Genom tekniken hjälper vi företag, att bli mer säkra och professionella i arbetet, säger Håkan Carlbom, CTO och grundare.

Han berättar att de jobbar med ledarstöd, ledningsgrupper, chefer och för team och individer.
– En viktig pusselbit är ett digitalt system. Utan det går det inte att på ett enkelt sätt få ihop informationen om nuläget – både övergripande sjukfrånvaro, var individerna finns, koncentrationen kring ohälsa i företag och hur mycket det kostar. Det kunderna gillar är att produkten är lätt att använda, även om frågan är svår.
– De behöver inte ha krångliga IT-system och gränssnitt!

//ANNA HOLMQVIST

Denna text är ett annonssamarbete med Rehappen.

FAKTA/REHAPPEN

  • Rehappen erbjuder digitala system för arbetsmiljö och sjukfrånvaro samt konsulttjänster inom HR, rehab, psykisk ohälsa, organisation och ledarskap. Att förvara dokumentation, läkarintyg, rehabplaner digitalt säkert är en viktig funktion.
  • Teamet består av professionella konsulter i Sverige, Danmark och Finland. Företaget grundades i spåren av GDPR, nov 2018.
  • Grundare är Kristina Elliot med HR-bakgrund från bla Atlas Copco, Nordea, Volvo, Coop och Håkan Carlbom, KTH teknisk fysik, programmerare i industri och finans, EQT (CIO), Nasdaq (utvecklingschef), MSAB (CTO), säkerhet och kryptosystem, StartUps och Klarna.

Publicerad: 2020-11-13

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!