Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Bli uthyrd eller uppsagd

Butikskedjan Urban Outfitters vägrar teckna kollektivavtal för sin personal. Nu tvingas de anställda säga upp sig.

Publicerad: 2009-11-27

Företagets verksamhet i Sverige ska drivas helt utan anställd personal. De 48 anställda vid butiken i Stockholm har fått två alternativ: antingen säga upp sig frivilligt och gå över till ett bemanningsföretag, som i sin tur hyr ut personalen, eller bli uppsagda på grund av arbetsbrist, skriver tidningen Metro.

Företagets presstalesman Marianne Bäärnhielm motiverar beslutet med att det blir en mer effektiv och rationell lösning för ett företag som har sin ledning i London.

Enligt tidningen var det när personalen vände sig till facket för att få ett kollektivavtal på arbetsplatsen och därmed bättre arbetsvillkor, som de fick besked om företagets planer att sluta med personal.

Nyheten väckte snabbt en reaktion på Facebook, där gruppen ”Skämmes Urban Outfitters!”, har startat, där medlemmarna kräver att företaget tar tillbaka sina hot och skriver på ett kollektivavtal.

Urban Outfitters är USA-ägt och har mer än 130 butiker på flera håll i världen.

Publicerad: 2009-11-27

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!