Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Börje Lindström tog priset!

Nu är det klart vem som fick Stora skyddsombudspriset 2012: Börje Lindström, huvudskyddsombud på Rönnskärsverken och regionalt skyddsombud för IF Metall. Sedan han blev huvudskyddsombud 1998 har olycksfallsfrekvensen på Rönnskärsverken sjunkit med 70 procent.

Publicerad: 2012-10-17

Börje Lindström får priset för 2012 med följande motivering: ”För ett ihärdigt och lyckosamt arbete med att få ner olyckstalen i en riskfylld bransch”. Priset delades ut av Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg under den välbesökta arbetslivsdagen WorkingLife 2012.

– Självklart är det hedrande att få det här priset, men jag vill poängtera att jag bara är en bricka i arbetsmiljöarbetet som vi har gjort på Rönnskärsverken. Det här är inget som en individ gör själv, man gör tillsammans annars kommer man ingenvart, sa en lätt omtumlad Börje Lindström efter att ha tagit emot priset.

Rönnskärsverken utanför Skellefteå är en tung och riskfylld industri inom Bolidenkoncernen. Börje Lindström har inte bara arbetat med att få ner olycksfrekvensen, utan även skapat ett nätverk för den tunga basindustrin utmed Norrlandskusten.

Det som oroar honom inför framtiden är att organisationen blir allt tajtare.
– Det är en utmaning att se till att vi har en bra arbetsmiljö trots det.

Övriga fem finalister var: Anne-Liz Hjelte, Kommunal, Torsten Elfhag, Svensk pilotförening, Lone Lindholm, Vision, Jonas Persson, Transport, och Christer Sjökvist, Seko Sjöfolk. Under dagen fick besökarna på WorkingLife höra skyddsombuden diskutera och ge råd.

Du&jobbets läsare har nominerat kandidaterna till Stora skyddsombudspriset 2012.Redaktionen har sedan valt ut sex finalister, som har presenteras i Du&jobbet under året. En jury har valt ut vinnaren bland de tre som fått flest röster i en omröstning på www.duochjobbet.se

Publicerad: 2012-10-17

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!