Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Bra kontor gör oss friska och effektiva

Publicerad: 2014-10-02

Det finns klara belägg för att kontorets utformning och miljö påverkar personalens hälsa, välbefinnande och arbetsförmåga.

Det framgår av en ny rapport från World Green Building Council, som gått igenom aktuell forskning. Bevisen som kopplar en god kontorsutformning till bättre hälsa och produktivitet är överväldigande, enligt rapportförfattarna.

Några exempel från rapporten utifrån forskningsrönen:

Luft: •Bättre luftkvalitet i kontoret kan öka produktiviteten med upp till 11 procent.

Ljus: •Kontorsanställda som arbetar vid fönster sover i genomsnitt 46 minuter mer per natt. Personer utan något fönster har sämre livskvalitet, mätt i form av psykiska problem och vitalitet, än de som får in dagsljus på kontoret.

Ljud: •Arbetsförmågan minskar med 66 procent när anställda utsätts för störande ljud. Det är i princip omöjligt att vara produktiv på ett modernt kontor när ljudet distraherar. I en undersökning sade 99 procent att deras koncentration försämrades av kontorsbuller, som bakgrundsamtal eller ringande telefoner som ingen svarade i.

The World Green Building Council är ett nätverk av organisationer från hela världen, mer än 100 länder, som verkar för grönt byggande.

Publicerad: 2014-10-02

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!