Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Brist på kunskap gör att många väljer fel skydd

Det behövs mer utbildning om personlig skyddsutrustning.

Publicerad: 2012-08-27

Det tycker Ivan Sundström, ordförande i Branschföreningen för personlig skyddsutrustning, BPS. Mer utbildning skulle minska olycksriskerna, menar han.

– Tyvärr är nog sanningen att okunskap fortfarande gör att det finns alldeles för många som använder fel typ av personlig skyddsutrustning eller ingen alls, trots att de borde, säger Ivan Sundström.

På mässan Nordic Safety Expo i september finns chansen att få veta mer. Bland annat diskuteras hur arbetsskadorna kan bli färre – ledningens inställning är avgörande, framhåller Bernt Nilsson, Arbetsmiljöverket.

Nordic Safety Expo är mötesplatsen för den som är intresserad av personlig skyddsutrustning. Branschföreningen för personlig skyddsutrustning, BPS, står bakom. Samtidigt arrangeras mässan SKYDD, som är inriktad på larm och brandsäkerhet.

Huvudmålgruppen är skyddsansvariga, skyddsombud, de som använder personliga skydd och inköpare. Ett åttiotal utställare väntas, tanken är att mässan ska arrangeras vartannat år.

•Möt Du&jobbet i vår monter, A42:38, på Nordic Safety Expo, den 18-21 september, Stockholmsmässan, Älvsjö.

Läs mer i Du&jobbet, nr 6.

Publicerad: 2012-08-27

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!