Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Bygget vid dödsolyckan stoppat

Arbetsmiljöverket har förbjudit fortsatt arbete vid platsen där två byggnadsarbetare omkom och en tredje skadades allvarligt.

Publicerad: 2014-11-05

Olyckan inträffade på tisdag förmiddag under arbetet med en värmepanna vid Fortums nya biokraftvärmeverk i Hjorthagen.

De två döda byggnadsarbetare kom från Polen, anställda av ett polskt företag som underentreprenörer till ett österrikiskt ägt företag, Andritz, som monterar pannan åt beställaren Fortum. De två omkomna var födda 1977 respektive 1980.

Enligt fackförbundet Byggnads saknar huvudentreprenören Andritz kollektivavtal. Byggnads har sedan länge en nollvision när det gäller dödsolyckor på arbetsplatser och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson stödde kravet när hon uttalade sig om det inträffade.

Hur olyckan har gått till är ännu inte klart. Polisen har inlett en förundersökning om olyckan och Arbetsmiljöverket utreder också händelsen.

Publicerad: 2014-11-05

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!