Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Chefer jobbar fast de är sjuka

Sju av tio chefer är tillgängliga på telefon eller e-post under semestern. Lika många arbetar fast de är sjuka.

Publicerad: 2011-06-15

Det framgår av en ny undersökning som Svensk Chefsförening gjort bland sina medlemmar.

Av de tillfrågade cheferna säger 85 procent att de arbetar över varje vecka. Mest övertid har de högsta cheferna och de i privat sektor.

Undersökningen visar att cheferna har svårt att koppla av och ofta känner sig stressade.

75 procent säger att de arbetar fast de är sjuka, antingen på jobbet eller hemma. Lika många, 74 procent, kommer att vara tillgängliga under sin semester, via telefon och/eller e-post.

– Det är viktigt att även chefen får den vila och den återhämtning som är förutsättningen för ett ansvarsfullt arbete. Detta är extra viktigt för chefer som i sin tur har stort ansvar för anställd personal, säger Dolores Kandelin Mogard, kanslichef på Svensk Chefsförening, i ett pressmeddelande.

(Svensk Chefsförening är Akademikerförbundet SSR:s chefsverksamhet. Undersökning gjordes bland chefsmedlemmar, både i privat och offentlig sektor, i maj).

Publicerad: 2011-06-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!