Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Chefer ogillar övertid

Kom i tid till möten och svara snabbt på mejl – det är bästa sättet att imponera på chefen. Att jobba över ger däremot inga pluspoäng.

Publicerad: 2012-12-04

Det framgår av en undersökning som Sveriges chefsorganisation Ledarna låtit göra. 1 200 chefer har fått svara på vilka egenskaper de tycker är positiva eller negativa hos kollegorna.

Överst på topplistan, enligt rapporten ”50 nyanser av chefen”, är att komma i tid till möten. Det tycker 95 procent är positivt. Därefter följer att återkoppla snabbt på mejl (87 procent), fortsätta att vidareutbilda sig (81 procent), får mycket gjort på en dag (81 procent) och prioritera tid med sin familj (76 procent).

Att jobba mycket på sena kvällar uppskattas inte av Sveriges chefer. Bara 14 procent tycker övertidsjobb är positivt. Inte heller sociala medier verkar vara så uppskattat. Bara 2 procent tycker det är positivt med många följare på Twitter, respektive många vänner på Facebook.

– Mytbilden av chefen är att dygnet-runt-jobb och statusprylar premieras. Vår undersökning visar att chefer snarare imponeras av en sund och balanserad tillvaro, kommenterar Johan Frisö, ledarskapsexpert på Ledarna.

Publicerad: 2012-12-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!