Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Datorn trasslar för de flesta


Många har problem med datorn på jobbet. Vanligast är att program och system är tröga.

Publicerad: 2012-08-28

Har du problem med datorn på jobbet? Du är i vart fall inte ensam om det. Var femte svensk, eller 19 procent, råkar ut för IT- eller teknikproblem på jobbet en eller flera gånger om dagen, enligt en undersökning från bemanningsföretaget Manpower.

Fyra av tio har teknik- och datorstrul en eller fler gånger i veckan. Det gör alltså att sex av tio har IT-problem regelbundet. Det vanligaste bekymret är långsamma program och system. Det drabbar mer än hälften, 54 procent. Andra vanliga problem är internetuppkopplingar och skrivare samt datorer som låser sig eller kraschar.

Undersökningen visar att var fjärde svensk med sig sin egen dator eller annan utrustning till jobbet, eftersom den som finns där inte är tillräckligt bra.

Enligt Camilla Egerlid, vd för Experis, en del av ManpowerGroup Sverige, visar enkäten att arbetsgivare som investerar i ny teknik måste se till att de lösningar man köper fungerar i verksamheten – och att leverantören kan se till att de kommer fortsätta att fungera.
Undersökningen ingår i Manpower Work Life, en arbetslivspanel där 20 000 personer regelbundet får svara på frågor om arbetslivet.

•Enligt Arbetsmiljöverkets undersökning, Arbetsmiljön 2011, använder 77 procent kvinnor och 72 procent män dator i arbetet. Andelen har ökat successivt. För 20 år sedan använde 41 procent av kvinnorna och 47 procent av männen dator i jobbet.

Publicerad: 2012-08-28

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!