Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

De är Europas mest sociala chefer

Brittiska chefer är pigga på att hänga med personalen på en fredagsöl efter jobbet. De är de mest sociala cheferna i hela Europa.

Publicerad: 2010-05-07

Det engelska bryggeriet SABMiller publicerar en undersökning som visar att chefer i Storbritannien är dem som mest gillar att socialisera sig med kollegor. Hela 97 procent säger att de hänger med när de anställda går ut efter jobbet. En av tio erbjuder sig till och med att betala för alla.
Andra chefer i Europa har en annan inställning. I Frankrike säger en av fem att de aldrig umgås med personalen utanför kontoret.

Undersökningen visar också att 55 procent av personalen aldrig har tid att träffa sina kollegor utanför arbetet. I Spanien är man betydligt mer sociala, 4 av 5 har nyligen umgåtts med arbetskamrater.

Några svenska chefer
fanns inte med i den undersökning som det engelska bryggeriet publicerat. Men i en tidigare undersökning som tidningen Chef lät göra bland 550 chefer i Sverige sade nära hälften att de medvetet hoppar över fredagsöl och after work.
Svenska chefer ser alltså inte baren som ett ställe där arbetsmoralen kan höjas.

•Tror man istället att teambuilding är en bra metod för att svetsa samman arbetsgrupper tror man fel. Gå på glödande kol, klättra i berg är sådant som företag och organisationer brukar ta till på en kickoff för att stärka gruppen. En ny studie, gjord av brittiska forskare vid universitet i Chester och Liverpool Hope, tyder på att teambuildande aktiviteter är av litet eller inget värde. De görs mer av slentrian, det finns inga bevis för att de leder till bättre laganda, enligt de brittiska forskarna.

Publicerad: 2010-05-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!