Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

De flesta jobbar nån gång sjuka

Avskaffa karensdagen. Det kräver fackförbundet GS.

Publicerad: 2011-01-27

Skälet är att mer än 60 procent av förbundets medlemmar mellan 45–59 år någon gång under det senaste året gått till arbetet trots att de känt sig sjuka och borde ha stannat hemma.

Nästan var femte medlem har gått till arbetet fler än 4 gånger under det senaste året trots att de borde ha stannat hemma, enligt GS arbetsmiljörapport.

Förbundet menar att medlemmar jobbar när de är sjuka av flera orsaker. Dels på grund av karensdagen, som innebär en ekonomisk förlust, dels för att många väljer att gå till arbetet för att inte utsätta arbetskamraterna för en o?kad och orimlig arbetsbelastning.

Sjuknärvaron a?r en klassfråga och avskaffandet av karensdagen en rättvisefråga, menar GS, som har drygt 65 000 medlemmar och är facket för Skogs, Trä- och Grafisk bransch.

Publicerad: 2011-01-27

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!