Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

De flesta nobbar längre arbetsliv

Sex av tio svenskar vill sluta jobba innan de fyllt 65 år. Fler yngre än äldre kan tänka sig att arbeta längre än 65 år.

Publicerad: 2012-03-05

Det visar en ny undersökning som Länsförsäkringar låtit göra och som drygt 1 200 svenskar i åldrarna 25-65 år svarat på.

Av svaren framgår att 60 procent vill gå i pension före 65-årsdagen och inte arbeta längre. Det är stora skillnader mellan åldersgrupper men inte mellan könen, även om något fler män kan tänka sig att arbeta till 70 år och längre.

På frågan om man kunde tänka sig att arbeta längre om det skulle ge mer pension svarade nästan hälften av 25 till 39-åringarna ja, men enbart en tredjedel av 61 till 64-åringarna känner så, även om det skulle ge mer i plånboken. De flesta av dem som kan tänka sig att arbeta längre om de ger mer i pension sätter maxgränsen till 67 år.

Undersökningen visar också att en av fyra gör ingenting idag för att förstärka sin ekonomi som pensionär.

Näst efter att umgås med barn och barnbarn var det resor och att syssla med sin hobby som de flesta ville göra efter pensionen.

Publicerad: 2012-03-05

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!