Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

De önskar pepparkvarnen dit där pepparn växer…

Kryddkvarnar kan ge förslitningsskador

Publicerad: 2020-02-26

Stora kryddkvarnar ger personalen på Subway i Umeå ont i handlederna. Nu har regionala skyddsombudet Mathias Westbrand Emilsson gjort en sk 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket, skriver hotellrevyn.se.

Att pepparkvarnen kan leda till besvär tänker nog inte många på hemma i det egna köket. Men gör du en till två mackor per minut och skruvar fyra, fem varv på kvarnen per macka blir det en repetitiv rörelse. Problemen upptäcktes i samband med en skyddsrond.

– Flera hade fått ont i handleder, jag tror att någon till och med hade blivit sjukskriven, säger Mathias Westbrand Emilsson till tidningen. Han tror att det är fler än bara dem på Subway i Umeå som får ont av kvarnarna.

En representant för Subway har uppgett att företaget försöker komma till rätta med problemet. Skyddsombud har rätt att begära att arbetsgivaren åtgärdar brister i arbetsmiljön, ett sätt är att göra en 6:6a-anmälan.

Publicerad: 2020-02-26

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!