Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

En dag för arbetsmiljön

I dag, 28 april, är världsdagen för arbetsmiljö och också den internationella minnesdagen för arbetslivets offer. På flera håll över världen hålls möten och demonstrationer för att hedra anställda som dödats i arbetet.

Publicerad: 2010-04-28

Ett exempel är att International Metalworkers Federation (IMF) uppmärksammar den 23-åriga koreanskan Jiyeon Park som dog i leukemi på grund av det hon utsatts för hos sin arbetsgivare Samsung. ?Varje dag dör mer än 1 000 arbetare på grund av arbetsplatsrelaterade olyckor. Tillsammans med sjukdomar som arbetare utsätts för blir dödsantalet upp till 5 330 per dag.

Den 28 april kallas också Världsdagen för arbetsmiljö, World Day for Safety and Health at Work, och uppmärksammas av FN:s fackorgan för sysselsättning och arbetsliv, ILO, sedan 2003. ?
Den svenska ILO-kommittén, Arbetsmiljöverket och Arbetsmiljöpolitiska kunskapsrådet arrangerade ett seminarium i Stockholm på världsdagen. Temat i år var ”Från kunskap och handling – forskningsresultat och praktik”. Dagens svenska arbetsmiljöforskning presenterades och några praktiska exempel i arbetet mot hot och våld redovisades.

Publicerad: 2010-04-28

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!