Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Etik i vården lönar sig

Personalen trivdes bättre och anmälningarna från patienterna minskade. Det blev resultatet av ett arbete med etik i vården i Norrbotten.

Publicerad: 2009-12-15

Etik på arbetsplatser kan löna sig. Det framgår av utvärderingen av projektet ”Etik i praktiken”, som pågått i fyra år och nyligen avslutats.
Enligt utvärderingen har patienterna fått ett ökat förtroende för vården och anmälningarna till patientnämnden minskat. Bättre trivsel hos personalen var en annan positiv effekt av etikprojektet.

510 personer har deltagit i projektet som omfattar primärvården i Norrbottens läns landsting. Det har omfattat både utbildning och tid för diskussion och egna reflektioner. Även patientföreningar och fackförbund har funnits med.

Projektledaren Kristina Norgren säger i ett pressmeddelande att projektet handlat mycket om vilken människosyn och bemötande man har. Det är viktigt att erkänna att det blir fel ibland och våga reflektera kring det, säger hon.

•Läs mer om projektet här.

Publicerad: 2009-12-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!