Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Få jobbar flitigast i delade rum

Publicerad: 2014-02-12

Bullret i kontorslandskap leder till att de anställda gör fler fel och blir mindre produktiva. Det framgår av en ny undersökning.

Studien är gjord i Danmark och visar att sex av tio som arbetar i öppna kontorslandskap säger att de har svårt att koncentrera sig.

Var tredje säger att de gör fel i arbetet på grund av buller och andra störningsmoment. Nästan en fjärdedel uppger att bullret innebär att de måste arbeta över för att få ro att slutföra arbetsuppgifterna.

Nästan två av tre tillfrågade, eller 63 procent, förklarar att de arbetar mest effektivt i eget rum, medan bara 13 procent säger att de är som flitigast när de delar rum med andra.

De som plågas av snacksaliga kollegor och mobilsamtal får också besvär i form av huvudvärk och stress. Var femte, 21 procent, säger att bullret ger huvudvärk och 23 procent får stressymptom. Ungefär lika många säger att de blir så utmattade av ljudnivåerna att de har mindre tid över för familjen när de kommer hem efter en dag på kontoret.

Kvinnor är mer påverkade än männen. 28 procent av kvinnorna klagar på huvudvärk mot 15 procent av männen.

Undersökningen är gjord av företaget Analyse Danmark på uppdrag av veckobrevet A4.

Publicerad: 2014-02-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!