Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Få sjukskrivna på grund av svininfluensa

Svininfluensan blev aldrig något stort problem för landets arbetsplatser. Inte heller den vanliga säsongsinfluensan tycks ha påverkat sjukanmälningarna i någon större skala, enligt statistik från Previa.

Publicerad: 2010-02-12

3, 1 procent sjukanmälde sig per vecka under januari, enligt hälsoföretaget Previa, Det var ungefär lika många som i december, och färre än i november. Statistiken är hämtad från deras administration av sjuk- och friskanmälningar för cirka 95 000 anställda.

Antalet som anmälde influensaliknande symtom sjönk under januari till 17 personer, från 78 under december.
–   Svininfluensan blev aldrig ett reellt problem för landets arbetsplatser, konstaterar Urban Svensson, företagsläkare och medicinskt ledningsansvarig på Previa.

Gjordes då alla föreberedelser och vaccinationer i onödan? Nej, det var detta som förhindrade smitta i stor skala, menar Urban Svensson.
–   Arbetsplatser, sjukvården, myndigheter och den lokala företagshälsovården har alla gjort viktiga insatser för att förhindra smitta, säger Urban Svensson.

Previas sjukanmälningstal utgörs av antalet nya sjukanmälningar och anmälningar om vård av sjukt barn, dividerat med det totala antalet anställda som omfattas av Previas sjuk- och frisktjänst.

Publicerad: 2010-02-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!