Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Färre vill pensionera sig tidigt

För fyra år sedan ville mer än sex av tio svenskar gå i pension före 65-årsdagen. Nu är det knappt varannan som vill gå i tidig pension, enligt en undersökning från Länsförsäkringar.

Publicerad: 2010-09-13

Andelen som vill sluta i förtid har alltså minskat kraftigt de senaste fyra åren: från 63 procent till 47 procent. Bara var femte som vill gå i tidig pension tror att de verkligen kommer att göra det. Var fjärde har inte förberett sig ekonomiskt på att sluta innan de fyller 65 år.

Mats Wester, pensionsexpert på Länsförsäkringar, säger i en kommentar att svaren tyder på en allt ökad medvetenhet bland svenskar om att pensionen riskerar att bli betydligt lägre än slutlönen. Det kan vara ett skäl till att allt färre nu säger att de vill gå i pension före 65-årsdagen,

Undersökningen bygger på svar från drygt 6 700 svenskar.

Publicerad: 2010-09-13

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!