Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Fem etikettsbrott som stör kollegorna

Publicerad: 2014-08-21

Pratar du högt i telefon? Då gör du dig skyldig till det värsta etikettsbrottet på kontoret.

I en ny undersökning fick kontorsanställda frågan om vad de tyckte var det största förbrytelsen mot arbetsplatsetiketten. Resultatet visar att om du vill hålla dig väl med kollegorna i ett öppet kontorslandskap är det säkrast att dämpa rösten vid telefonsamtal. Nummer ett på listan var nämligen att tala högt i telefon. Det störde sig 36 procent på.

På andra plats kom att prata eller hänga runt en kollegas skrivbord (23 procent). Övriga irritationsmoment var att äta starkt kryddad mat (15 procent), ett stökigt skrivbord (14 procent) medan 8 procent retade sig på kollegor som lämnade en telefon med en hög ringsignal.

Gör du dig skyldig till något av dessa ”kontorsbrott”? I så fall kan det vara bäst att lova bot och bättring, åtminstone för den som vill göra karriär. I enkäten sade nämligen mer än åtta av tio att artighet mot kollegor påverkar karriärmöjligheterna. Av dessa tyckte fyra av tio att det hade stor betydelse och gjorde att man kunde göra en snabbare karriär, medan lika många ansåg det hade viss inverkan, men att kunskap spelad större roll.

Sju av tio tyckte dock att folk blev mindre artiga ju högre upp i företagshierarkin de avancerade.

Studien bygger på svar från drygt 450 kontorsanställda i USA.

Publicerad: 2014-08-21

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!