Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Fortsatt få personer på praktik i staten

250 personer var i början av maj på praktik hos statliga arbetsgivare genom nya arbetsmarknadssatsningen Lyftet.

Publicerad: 2010-05-11

Trots att arbetsmarknadsminister Sven Ottto Littorin uppmanade statliga myndigheter i våras att ordna fram 20 000 praktikplatser har det varit svårt att få fram platser.
Totalt hade cirka 2000 personer fått en praktikplats genom Lyftet i mitten av april, men då var majoriteten inte hos staten, enligt ST press.

När Du&jobbet gjorde en kartläggning av det totala behovet av praktikplatser i landet hade knappt 200 personer i februari fått praktikplats genom Lyftet. Lars Stjernkvist, som hade regeringens uppdrag att få fram praktikplatser trodde att det skulle ta fart i vår, efter att regeringen svängt och utlovat ekonomisk ersättning till handledare.

Statssekreteraren Anna Bergsten säger till ST Press att hon inte tycker att satsningen fallerat.
– Målet om 20 000 platser till årsskiftet ligger fast och det är långt dit. Vår och arbetsförmedlingens bedömning är att vi har 2 000 platser inom staten till utgången av maj.

Publicerad: 2010-05-11

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!